Kerrostalo ja rivitalo asunnoissa käsienpesu allas vessassa tai kylpyhuoneessa on usein ilman kaappia tai muuta rumien putkien näkösuojaa.

Kivan suojan saa helposti kiinnittämällä altaan reunaan verhon. Puhdeistetaan altaan reuna huolella (minä pyyhin viimeksi tinnerillä, kynsilakan poisto ainekkin käy) ja liimataan reunaan tarranauhan karkea puoli. Kangaskaupasta saa liimattavaaa tarranauhaa missä siis tavallaan teippi takapuolella. Meijän yläkerran veskissä sama tarra on ollut jo useamman vuoden, pysyy siis ihan hyvin (älkää näkö hammastahnaa seinässä, minäkin sen huomasin vasta kuvassa)

Tänään ompelemani verho on edestä keskeltä auki, helpottaa roskiksella käyntiä (kokemuksesta huomattu). Ompelin siis kaksi verhoa ja niihin ylös rypytys langat, rypytin sopivaan pituuteen ja ompelin tarran pehmeän puolen. Sitten vaan verho kiinni altaan reunaan. Rusetti on kiinni hakaneulalla. Mummu-Ruususen koti blogissa enempi kuvia pikku veskin uudeistuneesta ilmeestä.

Jos ei tykkää ommella rypytys lankoja, voi käyttää rypytys nauhaa jossa samassa tarran pehmeä puoli. Helpottaa myös pesua ja silitystä kun verhon voi vetää suoraksi. Tämä entinen valkoinen verho on rypytysnauhalla kiinni.